top of page

Ping-Pong Tournament
March 17, 2024

Rok sa s rokom spojil a v predvecer sviatku svateho Patrika, v sobotu 16. marca, sa v kostolnej hale slovenskeho kostola svatych Cyrila & Metoda v Clifton, NJ opat stretli nadsenci ping-pongu, alebo formalnejsie stolneho tenisu, tentokrat v pocte 26. Privitali ich zastupcovia organizatorov turnaja: za Slovensko-Americke Kulturne Stredisko jeho Secretary Peter Krajnak a za spolok Domovina Marek Homola a Jozef Ofcansky. Po kratkej rozcvicke sa turnaj rozbehol naostro subojmi v styroch zakladnych skupinach, z ktorych prvi styria postupili do vyradovacej casti (playoff). Tam uz islo do tuheho v ramci hesla "win or go home". Mnohe zapasy mali vysoku uroven, vratane finale. Vyhrat vsak moze len jeden. Vitazom sa tentoraz stal Peter Blasko z Harlemu, ktory vo finale porazil minulorocneho strieborneho medailistu George-a Sikorjaka 3:1 na sety. Blahozelame! Na tretom mieste sa umiestnil minulorocny vitaz, obhajca titulu Tomas Mazgut. Vsetci medailisti si domov odnasali krasne medaily, diplomy a tiez gift certificates od Paddle Palace, renomovaneho predajcu ping-pongovych veci od A po Z v Portland, OR. Cena utechy, kniha na temu "Ping-pongove Taktiky" pripadla jedinemu English-speaking ucastnikovi turnaja John-ovi Parvis-ovi, ktory sa umiestnil na poslednom mieste.

 

Radi sme privitali aj 5 deti, z ktorych niektore si zahrali miniturnaj o medaily, a niektore si len tak ako sa vravi zapinkali.

 

Chlebicky, pizza, voda a Gatorade sa postarili o to aby ziaden z hracov nezostal hladny ci smadny.

 

Nie je zvelicenim skonstatovat, ze dalsi rocnik turnaja sa opat stretol s velkym zaujmom, hraci si ho uzili a nejeden z nich sa organizatorov pytal ci teraz musia cakat cely rok do dalsieho alebo sa v Cliftone stretneme uz niekedy na jesen... :-)

Dovtedy sportu zdar & ping-pongu zvlast!

 

Peter Krajnak

S-ACC Secretary

bottom of page